Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Keto grisine sa parmezanom

Keto grisine sa parmezanom

MissaMissa
Pomoćnik kuvara
278158
Keto grisine sa parmezanom
Fotografije: Missa
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
8
"Keto grisine, koje možete poslužiti uz ukusni domaći namaz"

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - oko 100 g
  • parmezan - 3 kašike, narendan
  • jaja - 1 komad
  • aleva paprika
  • čubar - fino mleven
  • so
  • susam
  • makovo seme
  • voda
  • kokosovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U manjoj posudi umutite jaje i postepeno dodajte bademovo brašno, parmezan, alevu papriku, čubar i so.

Neprestano mešajte i umesite testo. Ako osećate da je preteško za mešenje, dodajte malo vode i malu kašičicu rastopljenog kokosovog ulja.

Ponovo promešajte i konačno umesite testo.

Od testa oblikujte izdužene grisine, vodeći računa da budu iste debljine. Dužina nije toliko važna, mogu biti različite, ali pokušajte da budu i iste dužine.

Mešavinu susama i maka sipajte na providnu foliju.

Pripremljene grisine uvaljajte u susam i mak, dodatno pritiskajući, jer će u protivnom seme otpasti.

Pecite keto grisine 5-10 minuta dok se ne ispeku na papiru za pečenje.

Poslužite u šolji sa salvetama ili budite kreativni na svoj način.

Keto grisine možete poslužiti sa avokadom kao dodatak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: