Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Riblji fileti sa lukom i krompirom

Riblji fileti sa lukom i krompirom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Riblji fileti sa lukom i krompirom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ne zaboravite da ohladite vino"

Potrebni sastojci

  • bela morska riba - 4 fileta, po izboru
  • luk - 3 veće glavice
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • krompir - 3 - 4 veća kom.
  • crne masline - 2 šake
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseći na rebarca, beli luk na listiće a krompir na kriške.

Na zagrejanom maslinovom ulju pržiti luk uz dodatak malo soli.

Kada počne da se karamelizuje dodati beli luk, pržiti još par minuta i preručiti u dublju činiju.

Zagrejati rernu na 210°C.

Pleh obložiti papirom za pečenje.

U isti tiganj doliti još ulja, sačekati da se zagreje i propržiti krompir, u nekoliko tura, tek da samo malo porumeni.

U međuvremenu ribu posoliti, pobiberiti i poprskati limunovim sokom.

Preručiti i krompir u činiju sa lukom, dodati začinsko bilje, masline i pažljivo promešati.

Na preostalom ulju, u tiganju koji je još uvek vruć, na isključenoj ringli zagrejati filete ribe po par sekundi sa obe strane.

Na sredinu pleha položiti ribu, a miks krompira i luka sa maslinama rasporediti sa strane.

Peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: