Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleće šnicle u sosu od paradajza

Teleće šnicle u sosu od paradajza

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Teleće šnicle u sosu od paradajza3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Samo vidite koliko su sočne ove teleće šnicle u paradajz sosu - spremne su da ih jedeš"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 2 steka, bez kosti (oko 400 g, svaki)
  • paradajz pire - 500 g ili sveže samleven paradajz
  • majčina dušica - 4 grančice, sveža ili sušeba
  • pečurke - 220 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslinovo ulje - oko 6 kašika
  • crveno vino - 100 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavite teleće šnicle u posudu, koja je široka koliko i one. Natrljajte ih biberom i listićima dve grančice majčine dušice.

Namažite stekove smesom od pola vina i malo maslinovog ulja, uvijte ih streč folijom i stavite u frižider na nekoliko sati, najbolje celu noć. Izvadite da se opuste na sobnoj temperaturi dok u međuvremenu spremite sos.

Usitnite čenove belog luka i stavite ih u preostalo maslinvo ulje - blago zagrejano. Dodajte isečene pečurke zajedno sa grudvom maslaca i kuvajte 3-4 minuta. Sipajte vino i mešajte dok alkohol ne ispari - 2 minuta.

Dodajte paradajz, šećer i so, preostalu majčinu dušicu i biber. Ako je mnogo gust paradajz pire sipajte malo vode u kuvajte sos na laganoj vatri dvadesetak minuta. Sipajte vodu u slučaju da se zgušnjava previše.

Gotov paradajz sos sipajte u posudu za pečenje. Uključite rerni na 200 stepeni. Izvadite šnicle iz marinade, ocedite ih dobro i zapecite u tiganju na jakoj vatri zagrejanom sa malo masnoće. Nephodno je po dva minuta sa svake strane.

Prebacite šnicle u sos, posolite krupnom solju i stavite u zagrejanu rernu. Pecite ih do željenog stepena - ako volite da šnicle budu ružičastije iznutra 15 minuta je dovoljno.

Ako ipak volite pečenije povećajte vreme, ali pazite jer mogu da postanu previše tvrdi i žilavi.

Teleće šnicle u paradajz sosu su mnogo ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: