Način pripreme
Prethodno zagrevate rernu na 180 stepeni.
Ne stavljajući masnoću zagrevate začine u tiganju dok ne postanu aromatični. Nakon toga u drugoj posudi ih pomešate sa polovinom maslinovog ulja.
Pomoću oštrog noža napravite razreze u mesu na 2, 5 cm i u njih stavite beli luk. Namažete celo meso smesom od začina i masnoće, začinite.
Preostalo maslinovo ulje zagrevate u velikoj posudi i zapržite jagnjetinu okrećući je dok ne postane braon. Izvadite meso i u istu posudu stavite luk, a nakon toga šargarepe i vodu.
Ostavite ih da provru i stavite odozgo jagnjetinu, pokrijte folijom i stavite u rernu da se peku oko sat i po.
Smanjite rernu na 160 stepeni, otkrijte meso i pecite još sat i po, dok ne postane krhko. Kada ga izvadite, pokrijte ga i ostavite još 10 minuta pre nego što ga isečete na tanke kriške. Servirajte zajedno sa lukom, šargarepama i sosom.