Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pikantni fileti bele ribe i umak od paradajza

Pikantni fileti bele ribe i umak od paradajza

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pikantni fileti bele ribe i umak od paradajza
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Šta mislite, koje vino ide uz ovo jelo?"

Potrebni sastojci

  • fileti bele ribe - 1 kg
  • parmezan - 80 g
  • ljuta tucana paprika - 2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1 kašika, svež, sitno nasečen
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • za umak od paradajza i bosiljka
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 4 ćena, protisnut
  • pelat - 1 konzerva, sitno nasečen
  • gustin - 1 kašičica
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • bosiljak - sitno nasečeni
  • još
  • testenina - 200 g, po izboru
  • morska so
  • devičansko maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za umak:

Na umerenoj vatri zagrejati maslinovo ulje, dodati beli luk da zamiriše, naseckani pelat sa sokom i 100 ml vode.

Umešati u malo vode razmućen gustin, posoliti, pobiberiti i kuvati da se redukuje do željene gustine.

Pred kraj doterati ukus i umešati naseckani bosiljak.

Rernu zagrejati na 200°C.

Pomešati parmezan, ljutu papriku, beli luk u prahu, so, biber i nasečeni bosiljak. Riblje filete posušiti, premazati uljem, uvaljati u pripremljenu mešavinu i rasporediti po plehu presvučenim papirom.

Peći oko 15 minuta, da blago porumeni.

Testeninu skuvati po uputstvu sa ambalaže i procediti.

U istoj posudi zagrejati maslinovo ulje, umešati proceđenu pastu i začiniti po ukusu.

Riblje filete položiti preko testenine i preliti umakom od paradajza.

Poslužiti odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: