Način pripreme
Turske ćuftice se obično prave sa goveđim ili jagnjećim mesom. Mleveno meso ja jako začinjeno i dobija orijentalno-pikantnu notu od cimeta, kumina i aleve paprike.
Obično se sprema na roštilju ili prženo na tiganju.
Oljuštite luk i beli luk i isecite na fine kocke. Odmerite začine.
Začinite mleveno meso.
Pomešajte mleveno meso sa isečenim lukom i belim lukom, jajetom, solju i začinima. Ako je mleveno meso sa veoma niskim sadržajem masnoća, dodajte malo maslinovog ulja. Ako želite možete da pomešate malo prezli.
Oblikujte teleće ćuftice. Uzmite mleveno meso veličine loptice za stoni tenis. Prvo ih napravite da budu jednake veličine i nakon toga ih oformite ili u okrugle ćuftice ili u pljosnate ćuftice ili u duguljaste ćuftice.
Oni koji ih peku na roštilju mogu da ih stave i na ražnjić.
Varijanta na roštilju: pecite ćuftice na roštilju dok se meso ne ispeče i ne dobije spolja lepu boju.
Varijanta za prženje u tiganju: zagrejte tiganj sa malo ulja i zapržite ćuftice na umerenoj vatri, dok meso ne dobije lepu braonkastu boju spolja.
Prijatno uz moje teleće ćuftice na turski način!