Način pripreme
Ukusni punjeni krompir u rerni sa mlevenim mesom za decu i odrasle izelice.
Krompir se opere, probode se na nekoliko mesta viljuškom u posipa se solju. Stavlja se u posudu za pečenje sa malo vode u njoj, pokriva se aluminijumskom folijom i stavlja se u rerni. Peče se na 200 stepeni oko sat.
Svinjsko mleveno meso se stavlja u posudu. U nju se dodaje jedno jaje, malo čubra, mleveni biber i pola narendanog kačkavalja, nakon toga se dobro promeša.
Ispečen krompir se izvadi iz rerne, odseku se poklopci odozgo i izdube se. Izdubljeni deo se izgnječi viljuškom i dodaje u mleveno meso.
Izdubljen pečeni krompir se preliva sa malo ulja i puni se pripremljenom smesom od mlvenog mesa. Odozgo se posipa preostalim kačkavaljem i ponov se vraća u rerni. Peče se još oko 20 minuta ili dok ne bude gotovo.
Krompir sa mlevenim mesom se servira kao predjelo ili osnovno jelo.
Neodoljiv punjeni krompir sa mlevenim mesom!