Način pripreme
Ukusni punjeni krompir u rerni sa mlevenim mesom za decu i odrasle izelice.
Krompir se opere, probode se na nekoliko mesta viljuškom u posipa se solju. Stavlja se u posudu za pečenje sa malo vode u njoj, pokriva se aluminijumskom folijom i stavlja se u rerni. Peče se na 200 stepeni oko sat.
Svinjsko mleveno meso se stavlja u posudu. U nju se dodaje jedno jaje, malo čubra, mleveni biber i pola narendanog kačkavalja, nakon toga se dobro promeša.
Ispečen krompir se izvadi iz rerne, odseku se poklopci odozgo i izdube se. Izdubljeni deo se izgnječi viljuškom i dodaje u mleveno meso.
Izdubljen pečeni krompir se preliva sa malo ulja i puni se pripremljenom smesom od mlvenog mesa. Odozgo se posipa preostalim kačkavaljem i ponov se vraća u rerni. Peče se još oko 20 minuta ili dok ne bude gotovo.
Krompir sa mlevenim mesom se servira kao predjelo ili glavno jelo.
Neodoljiv punjeni krompir sa mlevenim mesom!
Pogledajte takođe koji začini se stavljaju u krompir i pogledajte kako da napravite krompiriće vedžis.