Način pripreme
1. Očistite rebarca i isecite ih na pojedinačne delove. Koristite kvalitetno teleće ili goveđe meso koje ima masnoću i više mesa oko kosti.
2. Otkinite listiće grančica majčine dušice i ruzmarina, pomešajte sa crnim biberom, belim lukom u prahu, malo soli, polovinom piva i uljem. Po želji dodajte i druge začine koje volite, a ukoliko su teleća rebarca od manjeg teleta i nisu masna, stavite još ulja.
Smesom lepo istrljajte meso i ostavite u frižideru na 1 noć, pokriveno folijom za sveže čuvanje.
3. Narednog dana počnite sa pripremom teletine, odvajajući dovoljno vremena, s obzirom na to da se peče lagano na slaboj vatri.
4. Uključite rernu da se zagreje do 130 stepeni, a rebra zapečatite u tiganju na jakoj vatri dok se ne dobije zlatasta boja sa svih strana.
Stavite u tepsiju i zalijte ostalim pivom - njime možete i deglazirati tiganj u kojem ste zapekli rebarca), takođe i bujonom i marinadom za teletinu koja je ostala na dnu posude, u kojoj su odležala rebarca. Pospite alevom paprikom.
Ukoliko bujon nije slan, stavite i malkice soli.
5. Tepsiju umotajte slojem kuhinjskog ubrusa i odozgo slojem aluminijumske folije.
Pecite 4 sata ili dok meso ne počne da se odvaja od koske.
Ne postoji način da se navede savršeno tačno vreme, s obzirom na to da zavisi od debljine sloja mesa i masnoće oko samih rebaraca, kao i od količine i vrste same teletine. Zbog toga je provera viljuškom najbolji indikator toga da li je gotovo, ili pak da se ustanovi vizuelno da li se meso odvaja od koske.
6. Kada bude gotovo, sklonite pokrivene slojeve papira za pečenje i foliju i pojačajte rernu kako bi se zapeklo odozgo i dobilo koricu.
7. Servirajte raskošna sporo kuvana teleća rebarca sa sosom koji je ostao na dnu tepsije i po želji spremite ukusne krompiriće ili salatu.
Prijatno!