Način pripreme
1. Umutite maslac i šećer u prahu u vazdušasti krem.
2. Dodajte belance jedno po jedno uz neprestano mućenje i aromatizujte smešu vanilom. Za jaču aromu mogu se dodati dve kesice vanile od po 2 grama.
3. Prosejte brašno i u delovima ga dodajte, pa mešajte dok se potpuno ne upije u smesu.
4. Dobićete vrlo mekanu i vazdušastu smesu, koju prebacite u špric sa ravnom nastavkom.
Ostavite u frižideru 10-15 minuta da se stegne.
5. Obložite dve tepsije papirom za pečenje i špricajte duge trake od smese na rastojanju jednu od druge. Keksići bi trebalo da budu uske, jer će se tokom pečenja razliti.
5. Mačje jezike pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni 7 do 10 minuta ili dok na ivicama ne postanu ružičasti.
6. Ostavite starinske kesiće da se potpuno ohlade pre nego što ih odlepite od papira.
Služite uz kafu, čaj, mleko, kao i sladoled, voćne salate i krem.
Prijatno uz ovaj originalni recept za mačje jezike.