Način pripreme
Paradajz-paprike se očiste i operu. Posole se iznutra i ostavljaju se sa strane. Bulgur se opere i natopi u toploj vodi.
Luk isečen na sitno se zaprži u masnoći, dodaju se sitno isečena šargarepa, pečurke i beli luk.
Kuvaju se kratko i dodaju se pinjole. Nakon 2-3 minuta se dodaje i isceđeni bulgur.
Preliva se bujonom od pečuraka i začinjava se začinima. Poklapa se poklopcem u kuva se dok ne upije vodu.
Nakon toga se sklanja sa ringle, sačeka se da se blago ohladi i nakon toga se pune paprike. Poređaju se u posudu za pečenje i stavljaju se dva prsta vode.
Peku se oko 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon toga se razbija po jeja na svaku papriku.
Soli se i peče se još 15-20 minuta.
Šarene paprike punjene bulgurom i povrćem se serviraju tople po želji sa kiselim mlekom.
Prijatno uz ovo bogato jelo od povrća!