Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Šarene paprike punjene bulgurom i povrćem

Šarene paprike punjene bulgurom i povrćem

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Šarene paprike punjene bulgurom i povrćem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Jesenji odmor u tanjiru u obliku šarenih punjenih paprika - dajemo vam recept, a vi podarite ovu sreću celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 6 komada, šareni
  • bulgur - 1 šolja
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • pinjole - 1 kašika (mogu orasi ili indijski orasi)
  • bujon od povrća - 1 i 1/2 šolja
  • jaja - 6 komada
  • so
  • čubar
  • biber
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz-paprike se očiste i operu. Posole se iznutra i ostavljaju se sa strane. Bulgur se opere i natopi u toploj vodi.

Luk isečen na sitno se zaprži u masnoći, dodaju se sitno isečena šargarepa, pečurke i beli luk.

Kuvaju se kratko i dodaju se pinjole. Nakon 2-3 minuta se dodaje i isceđeni bulgur.

Preliva se bujonom od pečuraka i začinjava se začinima. Poklapa se poklopcem u kuva se dok ne upije vodu.

Nakon toga se sklanja sa ringle, sačeka se da se blago ohladi i nakon toga se pune paprike. Poređaju se u posudu za pečenje i stavljaju se dva prsta vode.

Peku se oko 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon toga se razbija po jeja na svaku papriku.

Soli se i peče se još 15-20 minuta.

Šarene paprike punjene bulgurom i povrćem se serviraju tople po želji sa kiselim mlekom.

Prijatno uz ovo bogato jelo od povrća!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: