Pire sa umakom od teletine i šitaki pečuraka

LenkaLenka
Kuvar
767
863
2k
36
4
Pire sa umakom od teletine i šitaki pečuraka
Fotografije: Lenka
1 / 2
11/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
"Bogata aroma šitaki pečuraka daje posebnu notu ovom jelu - neizostavno probajte"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Recept počinjemo sa pripremom pirea. Krompir ogulimo i isečemo pa stavimo da se kuva.

Na maslinovom ulju staviti iseckan luk da se prodinsta, pa dodati isečene kocke telećeg mesa. Dok se dinsta, oljuštiti šargarepu i iseći na kockice pa dodati mesu i luku. Tikvicu iseći na sitne kockice i dodati mesu i povrću koji se dinstaju.

Šitake iseckati pa dodati da se dinsta. Začiniti i dinstati 5 minuta, pa preliti paradajz sokom. Ostaviti da se dinsta dok se sos malo ne zgusne.

Krompir isedimo, dodatamo maslac i so i izgnječimo, pa nalijemo mlekom i sve izmešamo. Servirati na tanjir pire i sos.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: