Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pašteta»Pašteta sa pilećim džigericama i slatkom od crvenog luka

Pašteta sa pilećim džigericama i slatkom od crvenog luka

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pašteta sa pilećim džigericama i slatkom od crvenog luka
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"S koje god strane da pogledate - ovo su dva recepta za veličanstvena jela - ostaje samo da ih probate"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 300 g
  • pileći file - 300 g, od grudi
  • sušene šljive - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • pileći bujon - 300 ml
  • maslac - 100 g
  • viski - 1 kašika
  • majčina dušica - 2 - 3 grančice
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so
  • Za slatko od crvenog luka
  • crveni luk - 2 glavice
  • smeđi šećer - 100 g
  • maslac - 50 g
  • crveno vino - 150 ml
  • majčina dušica - 2 - 3 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi i pileće džigerice na kocke i stavite u šerpu. Dodajte luk, isečen na krupno, prelijte pilećim bujonom i stavite posudu na umerenu vatru.

Dodajte sušene šljive, grančice sveže majčine dušice i ostavite meso da se kuva na umerenoj vatri.

Sipajte smeđi šećer u posudu i stavite na ringlu. Isecite crveni luk na tanke polumesece i kada se šećer istopi dodajte. Smanjite ringlu i ostavite luk da se karamelizuje lagano, dok potpuno ne omekša.

Nakon toga dodajte maslac, crveno vino, nekoliko grančica majčine dušice i nastavite da kuvate, dok luk ne omekša i smesa se ne zgusne u konzistenciju slatka.

Prebacite skuvane pileće grudi, džigerice i šljive u blender.

Dodajte šolju bujona od kuvanja, začinite solju i biberom i blendirajte dok ne dobijete glatku i homogenu paštetu. Dodajte visku i blendirajte kratko ponovo.

Prebacite paštetu u odgovarajuću posudu, prelijte istopljenim maslacem i stavite u frižider na nekoliko sati dok se maslac potpuno ne stegne i ne stvori karakterističan tvrdi sloj na pilećoj pašteti.

Garnirajte ohlađenu pašetu sa slatkom od karamelizovanog luka i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: