Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hačapuri»Hačapuri sa sirom, mladim lukom i kačkavaljem

Hačapuri sa sirom, mladim lukom i kačkavaljem

Vesela SHVesela SH
Šegrt
226126
Hačapuri sa sirom, mladim lukom i kačkavaljem
Fotografije: Vesela SH
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Jedite ove hačapurije dok su još uvek topli, kako biste maksimalno osetili sve bogate ukuse"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 750 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 125 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • sir - 250 g
  • kačkavalj - 250 g
  • mladi luk - 2 struka
  • peršun - 4 stabljike
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutite jaja, dodajte otopljeni maslac , zagrejano mleko, so i šećer, promešajte da se sastojci ujednače.

Izmerite 750 g brašna i dodajte mu suvi kvasac, pa promešajte.

Postepeno dodajte brašno ostalim proizvodima i umesite meko testo.

Umotajte ga i ostavite da se diže na toplom mestu oko 30 minuta ili dok ne udvostruči zapreminu.

U međuvremenu pripremite nadev.

U činiju narendajte sir i kačkavalj, dodajte sitno seckani, mladi luk i peršun, dodajte jaje, promešajte viljuškom.

Nauljenim rukama oblikujte kuglice malo veće od jajeta.

Kada se testo podiglo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i lagano razvaljajte, podelite na 7-8 jednakih kuglica, svaku kuglu razvaljajte u male pogačice i na sredinu svake stavite kuglu od nadeva sa sirom i kačkavaljem, sakupite krajeve pogačice i zalepite da se dobro zatvore.

Lagano pritisnite oblikovanu kuglu i zalepljenim delom okrenite je prema dole, rukama formirajte ravnu lepinju, ako vam je teško da koristite oklagiju, ali pazite da lepinja ne bude pretanka i da punjenje ne izlazi.

Na isti način pripremite sve pogačice.

Možete oblikovati hačapuri u oblik čamca.

Pre pečenja hačapurija, svaki hleb premažite razmućenim žumancem i pospite rendanim kačkavaljem.

Stavite hačapuri u pleh na papir za pečenje i pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok hleb ne porumeni.

Dok su još topli, namažite hačapuri maslacem i uživajte u njihovom divnom ukusu!

Hačapuri sa sirom, mladim lukom i kačkavaljem je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: