Pravi krem Brule

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Pravi krem Brule
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 6
24/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukus ovog klasičnog deserta je prosto magičan, upamtite ga"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 3 komada
  • pavlaka - 300 ml
  • šećer - 3 supene kašike, beli
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 3 supene kašike, smeđi
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 150°C.

Dok se ona zagreva, zagrejte pavlaku sa 3 supene kašike belog šećera do tačke ključanja, čim počne da se puši po površini, skiniti posudu sa ringle.

Umutite žumanca metalnom žicom za mućenje i manje vruće pavlake dosipajte u žumanca, pažljivo mešajući smesu.

Aromatizujte vanilom. Dobijenu smesu sipajte u male kalupe.

Stavite ih u tepsiju sa toplom vodom i stavite tepsiju u rernu.

Krem pecite otprilike 35-40 minuta. Kada ga izvadite iz rerne, smesa u sredini treba da se trese. Ohladite na sobnoj temperaturi i stavite u frižider.

Ukusni Brule možete tako da čuvate 3 dana.

Pre nego što poslužite pravi krem Brule, pospite smeđim šećerom i karamelizujte kuhinjskim gorionikom.

Ovaj klasični krem od pavlake treba da bude hladan sa hrskavom šećernom koricom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: