Način pripreme
Započinite pripremu kuvanjem povrća tako što očistite stabljike zelja, oljuštite luk i šargarepu i narendajte ih na krupno.
Zelje blanširajte na kratko u vreloj vodi, dok promeni boju i zatim ocedite i naseckajte.
Koprivu prelijte vrućom vodom i posle minute je ocedite i iseckajte.
Zagrejte ulje u šerpi, sipajte seckani luk, šargarepu i dinstajte dok ne omekšaju.
Dodajte zelje, koprivu, mešajte 2 minuta, sipajte alevu papriku, promešajte i sipajte vrelu vodu oko 1.300 ml.
Pustite da proključa 10 minuta, dodajte oprani pirinač, so i sitno seckani paradajz.
Kuvajte dok pirinač ne bude gotov, na kraju začinite seckanim svežim peršunom i svežom nanom.
Poslužite sa mladim belim lukom.
Ukusna i korisna vitaminska čorbica sa zeljem i koprivom!