Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Ukusna čorba od povrća sa tikvicama

Ukusna čorba od povrća sa tikvicama

Ukusna čorba od povrća sa tikvicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Em vitaminska, em ukusna, em zasitna - najukusnija čorbica od povrća je već ovde"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje
  • krompir - 3 srednje veličine
  • luk - 2 glavica
  • pirinač - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 komad, čen
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • šargarepe - 1 komad
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • čubar
  • peršun
  • crni biber
  • zaprška
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi za čorbu se zagreva ulje, proprži se sitno iseckan luk i izrendana ili iseckana na kockice šargarepa.

Nakon što omekšaju, dodaju se krompiri i tikvice, takođe iseckani na kockice.

Posipa se s malo soli i crnog bibera.

Nakon minute promeša se sa alevom paprikom i sipa se 1 litar i 200 ml tople vode.

Začini se začinima, sitno iseckanim belim lukom i kada provri, sipaju se 3 supene kašike pirinča bez vrha.

Prolećna čorba od povrća se kuva na umerenoj vatri dok pirinač ne bude gotov.

Žumanca se izmešaju sa kiselim mlekom, zagrabi se kutlača bujona, izmeša se i vrati se u supu.

Čorba od povrća se servira topla - sjajan ukus!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti