Način pripreme
Ako volite čorbe od povrća, ova će vam se definitivno dopasti.
Ona može da se spremi kao vegansko jelo, ako se iz nje izbaci maslac, jaja i pršuta.
I umesto toga se garnira samo sa prženim paškanatom ili drugim korenjem i beli luk, kao i sa zapečenim koštunjavim voćem/krutonima.
Ali evo opisa prve verijante ove sjajne zelene čorbe od kelja.
Iseckajte i zapržite u maslinovom ulju praziluk i luk. Vatra neka je umerena, da dobro omekša povrće.
Stavite krompir, isečen na kocke i listove kelja - oprane i iskidane.
Sipajte vodu, posolite, stavite biber i kuvajte pod poklopcem 25 minuta.
Pasirajte zelenu čorbu i dodajte maslac mešajući da se istopi.
Za garniranje sam odabrala da stavim jedno jaje po porciji - ono može da se pošira i stavi u neodoljivu čorbu ili da se isrpži u tiganju i servira odvojeno sa malo pršute.
Samu pršutu iskidajte i zapecite na tiganju, a beli luk isecite na tanke krugove i zapržite dok ne postane zlatast - dobija se sjajan hrskav čips od belog luka kojim se posipaju čorba i jaja.
Odvojeno, za još hrskavih elemenata napravite i ukusan čips od korenastog povrća ili čips od kelja.
Servirajte čorbu od kelja dok je još vruća i garnirajte je sa prepečenim kriškama.
Prijatno!