Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita u Tiganju»Uspešna pita u tiganju

Uspešna pita u tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Uspešna pita u tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
30/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Nije dovoljno samo da gledaš slike đakonija kao što je ova uvijena pita - drugo je kad je napraviš sam i uživaš u njoj"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • brašno - 155 g + dodatno
  • sir - 140 g
  • voda - 80 ml
  • belanca - 50 g
  • maslac - 40 g
  • so - prstohvat
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike + dodatno
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isecite na pola po dužini, posolite i ostavite da pusti gorki sok. Operite ga i namažite iznutra i spolja uljem. Pecite pola sata ili dok ne omekša na 200 stepeni.

Unutrašnjost patlidžana iseckajte na sitno, biće vam potrebno 200 g. U posudu namrvite sir, dodajte u njega beli luk, isečen i 40 g belanaca.

Zamesite elastično testo za pitu, mešajući ulje, brašno, 10 g belanaca, sirće, so i vodu. Podelite ga na četriri lopte i razvijte ih u tanke kore. Svaku namažite maslacem.

Sipajte nadev ukusne pite, uvijte u rolat i u puža. Poređajte gotove kore u tiganj. Dobiće se čarobna uvijena pita. Odozgo je namažite maslacem.

Ispecite pokrivajući odozgo pitu sa patlidžanom poklopcem ili folijom. Čim se odozdo ispeče okrenite. Pratite sve vreme da ne izgori.

Jedite uspešnu pitu u tiganju, dok je još topla - neverovatno je ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: