Način pripreme
Patlidžan isecite na pola po dužini, posolite i ostavite da pusti gorki sok. Operite ga i namažite iznutra i spolja uljem. Pecite pola sata ili dok ne omekša na 200 stepeni.
Unutrašnjost patlidžana iseckajte na sitno, biće vam potrebno 200 g. U posudu namrvite sir, dodajte u njega beli luk, isečen i 40 g belanaca.
Zamesite elastično testo za pitu, mešajući ulje, brašno, 10 g belanaca, sirće, so i vodu. Podelite ga na četriri lopte i razvijte ih u tanke kore. Svaku namažite maslacem.
Sipajte nadev ukusne pite, uvijte u rolat i u puža. Poređajte gotove kore u tiganj. Dobiće se čarobna uvijena pita. Odozgo je namažite maslacem.
Ispecite pokrivajući odozgo pitu sa patlidžanom poklopcem ili folijom. Čim se odozdo ispeče okrenite. Pratite sve vreme da ne izgori.
Jedite uspešnu pitu u tiganju, dok je još topla - neverovatno je ukusna!