Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija sa leblebijom i tikvicama

Janija sa leblebijom i tikvicama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4591501k214
Janija sa leblebijom i tikvicama3 / 3
02/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Meso više nije faktor u pripremi ukusne janije - čak i samo sa leblebijom i tikvicama ćete spremiti raskošno jelo"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • paprike - 1 komad, crvena
  • tikvice - 3 komada
  • leblebija - 1 konzerva
  • paradajz sos - otpriike 200 grama ili paradajz pire
  • sirće 1 supena kašika
  • origano
  • majčina dušica
  • bosiljak
  • crni biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i paprika za posnu janiju se sitno iseckaju, tikvice se ogule i iseku na četvrtinice, a beli luk se usitni.

U zagrejanom ulju se proprže luk i paprika, a nakon toga se dodaju beli luk i začini.

Nekoliko minuta kasnije se dodaju tikvice, sos paradajz i sipa se sasvim malo vode.

Kada tikvice malo omeknu sipa se i isceđena leblebija.

Posno jelo se ostavlja na vatri dok tikvice ne budu gotove.

Uz janiju sa leblebijom i tikvicama može da se servira hleb sa sodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: