Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Orada sa pestom od peršuna

Orada sa pestom od peršuna

Orada sa pestom od peršuna
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Jedite ukusnu ribu bar jednom nedeljno - kombinujte je sa krompirom, salatom i mnogo limuna"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada, file
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • peršun - vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i začinite solju i biberom filete orade. Ostavite 15 minuta sa strane.

Beli luk i peršun usitnite, pomešajte ih u posudi, dodajte maslinovo ulje i promešajte pesto od peršuna.

Pržite ribu prvo kožom na gore u kašiki maslinovog ulja, nakon 2 minuta okrenite sa druge strane.

Preporučljivo je da spremate oradu sa pestom od peršuna na teflonskom tiganju.

Čim je pržena orada gotova, namažite je pestom i servirajte sa garnirungom od krompira i limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti