Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Ljute paprike u slatko-kiseloj marinadi

Ljute paprike u slatko-kiseloj marinadi

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Ljute paprike u slatko-kiseloj marinadi
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
04/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Evo kako da napravite najukusnije ljute paprike za zimu - tajna je u marinadi"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 1, 5 kg
  • šećer - 15 supenih kašika
  • so - 5 kašičica
  • sirće - 700 ml 6%
  • šargarepe - 5 komada
  • beli luk - 2 glavice
  • peršun - po želji
  • mirođija - po žlji
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo ljute paprike tako što svaku izbockamo.

U tepsiju od šporeta stavljamo papir za pečenje i ređamo ih.

Stavljamo u šporet i pečemo na 180 °C.

Kada pečemo, okrećemo ih i sa druge strane.

Vadimo ih i ostavljamo sa strane.

Počinjemo da pripremamo marinadu, tako što u duboki sud sipamo sirće, dodajemo šećer, so, dobro izmešamo i ostavljamo da provri.

Nakon što provri, isključujemo ringlu i dodajemo u marinadu šargarepe, koje smo prethodno očistili i iseckali na kolutiće, beli luk, po želji peršun, mirođiju i na kraju paprike.

Sve ovo izmešamo i osatvljamo na otprilike 3 minute da odstoji.

Dok je još toplo, punimo u teglice, raspoređujemo marinadu i zatvaramo poklopcem.

Okrećemo tegle sa ljutim paprikama sa poklopcem okrenutim na dole, uvijamo krpom i ostavljamo tako dok se ne ohlade.

Nakon otprilike 4 sata ih okrećemo naopačke i ljute paprike u slatko-kiseloj marinadi su spremne za zimu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: