Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Lenji italijanski slatki hleb

Lenji italijanski slatki hleb

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Lenji italijanski slatki hleb
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Otkinite veći komad ovog slatkog hleba da ne biste neprestano odlazili do kuhinje"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 3/4 šolje
  • šećer - 4 supene kašike
  • kravlji maslac - 100 g, meki
  • pomorandže - 1 komad, kora + 1 kašičica esencije
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 3 komada
  • kvasac - 7 g, suvi
  • čokolada - 100 g
  • so - prstohvat
  • zaslađivač - 1 supena kašika, tečni
  • brašno - 2 šolje + 3 supene kašike, tip 00
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte sveže mleko, blago ga zagrejte i rastvorite kvasac i 1 supenu kašiku šećera. Pokrijte folijom i ostavite na deset minuta.

Odvojeno umutite jaje, drugi šećer i žumanca. Sipajte so, zaslađivač i kvasac. U delovima dodajte brašno i mešajte. Dobićete lepljivo testo, može da se doda još malo brašna.

Sipajte izrendanu koru pomorandže. Dodajte maslac kašiku po kašiku, ne odjednom.

Prebacite testo u posudu, uvijte streč folijom, ostavite u frižideru na 10-12 sati. Posle ga rasprostrite po radnoj površinu posutoj baršnom. Treba da bude u pravougaonom obliku.

Na njega pospite izrendanu ili iseckanu čokoladu. Uvijte slatki hleb u rolat. Stavite u kalup za pečenje 10/14 cm i ostavite na 2 sata. Videćete da testo povećava svoju veličinu.

Čim bude gotov, italijanski hleb premažite umućenim jajetom i pecite pola sata i 180 stepeni.

Pecite lenji italijanski slatki hleb dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: