Način pripreme
U posudu sipajte sveže mleko, blago ga zagrejte i rastvorite kvasac i 1 supenu kašiku šećera. Pokrijte folijom i ostavite na deset minuta.
Odvojeno umutite jaje, drugi šećer i žumanca. Sipajte so, zaslađivač i kvasac. U delovima dodajte brašno i mešajte. Dobićete lepljivo testo, može da se doda još malo brašna.
Sipajte izrendanu koru pomorandže. Dodajte maslac kašiku po kašiku, ne odjednom.
Prebacite testo u posudu, uvijte streč folijom, ostavite u frižideru na 10-12 sati. Posle ga rasprostrite po radnoj površinu posutoj baršnom. Treba da bude u pravougaonom obliku.
Na njega pospite izrendanu ili iseckanu čokoladu. Uvijte slatki hleb u rolat. Stavite u kalup za pečenje 10/14 cm i ostavite na 2 sata. Videćete da testo povećava svoju veličinu.
Čim bude gotov, italijanski hleb premažite umućenim jajetom i pecite pola sata i 180 stepeni.
Pecite lenji italijanski slatki hleb dok ne bude gotov.