Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Italijanska čorba sa pasuljem i fadžoli testeninom

Italijanska čorba sa pasuljem i fadžoli testeninom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Italijanska čorba sa pasuljem i fadžoli testeninom
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Pospite obilnom količinom parmezana i servirajte ovu italijansku čorbu sa hrskavim domaćim hlebom. Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • skuvan pasulj - 500 g (sirov, 150 g, beo ili crven)
  • paradajz pasta - 560 g
  • bujon od povrća - 950 ml (ili pileći)
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 struk
  • crvena paprika - 1 komad
  • čili - 1/2 kašičice, mrvljena paprika
  • luk - 1/2 šolje, isečen
  • testenina - 1 šolja, mala, kratka, po izboru
  • beli luk - 3 čena
  • majčina dušica - 5 - 6 grančica a(origano, suvi bosiljak ili od svega)
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept za testeninu sa pasuljem (pasta je fadžoli) ne možete da propustite. To je jedno od najukusnijih jela i zaista jedna od najboljih čorbi koju ćete spremiti! Sofija Loren je sprema u svojoj kuhinji i verujte sjajna je italijanska klasika, slična našoj čorbi od pasulja.

Od kako je Sofija Loren podelila ovaj recept u svojoj knjizi, ona mi je postala omiljena. I razume se, favorit je svima u mojoj porodici, ono mogo vole ovu čorbu.

Ima različitih načina za spremanje i jedan je vegetarijanski, a drugi sa sirovom kobasicom, koja se dinsta sa povrćem i vreme kuvanja se povećava za 20 minuta.

Svodeće vam se što se koriste sastojci koji su obično pri ruci.

Plus je super lako da se napravi, ovde nema ništa komplikovano!

Probajte i kažite mi kako vam se sviđa.

Ako koristite sirov pasulj, prethodno ga skuvajte. Natopite i kuvajte pasulj 20 minuta u ekspres loncu.

U velikoj šerpi za čorbu, na srednje jakoj vatri sotirajte u maslinovom ulju ljute paprike i luk, beli luk, majčinu dušicu, šargarepe i celer dok ne omekšaju - oko 3-4 minuta.

Dodajte bujon od povrća (pileći bujon) i sos od paradajza i promešajte. Ostavite da provri. Smanjite ringlu do srednje temperature i ostavite da se krčka mešajući s vremena na vreme - bar 20 minuta.

Dodajte pasulj i nastavite da kuvate još 10 minuta.

U međuvremenu skuvajte testeninu u odvojenoj šerpi. Ne kuvajte testeninu u čorbi!

To će učiniti vašu čorbu gustom i kašastom - osim ako baš ne želite da bude takva.

Tako da nemojte da zaboravite da odvojeno spremite ovu testeninu, da je ocedite, isplaknete pod hladnom vodom i nakon toga ga dodajte u čorbu.

Promešajte testeninu u čorbi i začinite solju i biberom. Kuvajte još 5 minuta, nakon toga servirajte toplu. Ova italijanska čorba ide uz mnogo sira parmezana i hrskav hleb!

Ova čorba sa pasuljem se čuva u frižideru pet dana! Ako se bujon previše zgusne dodajte malo vode ili bujona da ga razredite.

Možete takođe da zamrznete ovu čorbu u posudi pogodnoj za zamrzivač - tako izdrži do dva meseca! Posle odmrznite tokom jedne noći u frižideru pre nego što servirate. Nakon toga zagrejte na ringli ili u mikrotalasnoj!

Nek vam je ukusno uz ovu italijansku čorbu sa pasuljem i fadžoli testeninom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: