Način pripreme
Prvi pokušaj za vazdušaste eklere i bilo je dosta uzbudljivo.
U šerpu se sipa voda, stavlja se maslac i sve tri supene kašike šećera, tako što se ostavljaju na ringlu u šerpu da uzavru.
Meša se, temperatura ringle se smanjuje i uz neprestano mešanje se dodaje brašno.
Meša se dok ne počne testo da se odlepljuje od zidova šerpe.
Testo se prebacuje u posudu i dodaju se jaja uz dobro mešanje dok ih testo ne apsorbuje.
Skrob se rastvara u 50 ml vode.
Mleko se stavlja u posudu na ringlu, dodaje se šećer i uz neprestano mešanje se dodaje skrob. Meša se dok se ne dobije krem.
U kalupe za mafine se stavlja po 1 supena kašika testa (prema kalupu), tako što se kalupi prethodno podmažu uljem.
Ekleri se peku u prethodno zagrejanoj rerni do 170 °C.
Nakon što se ispeku, ostavljaju se da se ohlade u rerni sa otvorenim vratašcima, da ne bi spali; gotov krem za eklere takođe.
Kada se malo ohlade, ekleri se pune kremom (koristila sam špric).
Na kraju se posipaju šećerom u prahu.
Veoma ukusni i jednostavni za jelo narasli ekleri u kalupima za mafine.