Način pripreme
Bataci se veoma dobro operu i stavljaju se u šerpu.
Prelivaju se vodom i dodaje se na krupno namrvljem lovorov list i so.
Bataci se kuvaju 60 minuta na umerenoj vatri, a pvoremeno se otklanaj pena.
Nakon što se skuvaju, bataci se izvade i ostavljaju da se ohladi.
Nakon što se ohlade, sklanja se koža i pažljivo se odvaja meso od kostiju, a ne treba da se iskida na sitne parčiće. Sklanjaju se sve kosti sa mesa.
Jaja se umute u penu.
Dodaje se speltino i kukuruzno brašno.
Meša se veoma dobro dok se ne dobije homogena smesa.
Dodaje se kari, brašno od belog luka, panagjurska so, so i miks bibera.
Meša se dok se ne dobije gusta kaša.
Parčići mesa se prelivaju kašom i uvaljaju se veoma dobro.
Pohovani zalogaji se ostavljaju 10 minuta u kaši.
Svako parče pohovane ćuretine se vadi iz kaše i prži se u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasto.
Servirajte pohovane ćureće batake sa odgovarajućim sosom ili garnirungom.