Način pripreme
Jagnjeće iznutrice treba veoma dobro da očistite i operete tako što crevca okrenete i pod tekućom vodom operete.
Skuvajte jagnjeće iznutrice u velikoj šerpi sklanjajući penu pomoću metalne cediljke. Zatim procedite jagnjeći bujon, zato što nam nije potreban.
U drugoj posudi za kuvanje zagrejte ulje i dinstajte iseckani luk i šargarepu.
Dodajete oguljeni krompir iseckan na kockice, a nakon minutu sipajte oceđene iznutrice.
Pospite alevom paprikom, dospite bujon i začinite jagnjeću čorbu začinima.
Neka malo vri 15-20 minuta. Na kraju dospite čašu svežeg mleka i ubrzo isključite jagnjeću čorbu.
Sipajte čašu toplog svežeg mleka u čorbu i nakon 3-4 minute skinite sa ringle.
Servirajte jagnjeću čorbu tipa Škembe posutu svežim biljkama.