Način pripreme
Pomešajte mleveni paradajz i paradajz pire. Sipajte ih u šerpu. Začinite solju i stavite na zagrejanu ringlu.
Kuvajte paradajz sos otprilike 10 minuta ili dok se malo ne zgusti. Skinite posudu sa vatre.
Začinite 1 kafenom šoljicom maslinovog ulja, istucanim čenovima belog luka i usitnjenim svežim bosiljkom.
Ako vam se ne dopada ukus bosiljka možete zameniti iseckanim peršunom.
U posoljenu ključalu vodu sipajte torteline i kuvajte 4-5 minuta. Procedite i prebacite u tepsiju.
Odozgo sipajte sos paradajz. Lagano izmešajte sastojke.
Izrendajte ili iskidajte na komade mocarelu po tortelinama.
Pecite testeninu u rerni 10-15 minuta u prerthodno zagrejanoj rerni na 190°C.
Poslužite tople zapečene torteline sa mocarelom!
Neka vam je slatko!