Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Rigatoni sa mlevenim mesom prema sicilijanskom receptu

Rigatoni sa mlevenim mesom prema sicilijanskom receptu

Georgi ChechevGeorgi Chechev
Početnik
865
Rigatoni sa mlevenim mesom prema sicilijanskom receptu
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Svakim sledećim pripremanjem ova testenina sa mlevenim mesom prema sicilijanskom receptu postaje sve ukusnija"

Potrebni sastojci

  • makarone - 400 g /rigatoni/
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • kačkavalj - 40 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • crni luk - 2 glavice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i dinstajte ga zajedno sa melvenim mesom u dubokom tiganju sa maslacem.

Razredite paradajz pire u vodi i sipajte ga u luk.

Čim tečnost ispari, začinite solju i crnim biberom.

Skuvajte rigatone u blago posoljenoj vodi i zatim ih ocedite.

Zalijte ih ostalim maslacem i rasporedite ih u nekoliko porcija.

Sipajte gotov sos na ovu ukusnu testeninu i odozgo izrendajte kačkavalj.

Rigatoni sa melvenim mesom prema sicilijanskom receptu su veoma ukusni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: