Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pileće ćuftice na kanapeu od heljde

Pileće ćuftice na kanapeu od heljde

NikiNiki
Guru
565853k
Pileće ćuftice na kanapeu od heljde
Fotografije: Niki
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"A vi koliko često kuvate sa heljdom? Ako je retko, sada je trenutak da to promenite"

Potrebni sastojci

  • pileće mleveno meso - 500 g
  • heljda - 300 g
  • kisela pavlaka
  • kačkavalj - 100 g
  • mocarela - 125 g
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Heljdu očistimo, operemo i skuvamo.

Mleveno meso začinimo solju i biberom.

Gotovu heljdu stavljamo u posudu za pečenje, začinjavamo začinima i promešamo.

Poređamo pileće ćuftice, stavljamo preko svake ćuftice po 1-2 kašike kisele pavlake.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

Kačkavalj i mocarelu narendamo, pomešamo zajedno sa narendanim belim lukom.

Posipamo ćuftice i zapečemo.

Serviramo zapečene pileće ćuftice preko kanapea od heljde na ruski način sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: