Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tofu s pečurkama i lukom

Tofu s pečurkama i lukom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Tofu s pečurkama i lukom
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ako ne volite meso, ovo jelo sa tofu sirom je za vas"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 šoljica (iz konzerve)
  • sojini zalogaji - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - iz 1 tegle (300 - 400 grama)
  • crni biber
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sojine zalogaje zalijte vodom i kuvajte ih otprilike 15 minuta, ohladite ih.

Iseckajte luk i propržite ga u zagrejanom ulju. Dodajte pečurke iz tegle i sipajte vodu iz bujona u kojem ste kuvali zalogaje.

Kuvajte dok luk ne omekne i dodajte sojine zalogaje. Izmešajte i sipajte paradajz i alevu papriku.

Kuvajte jelo još 5 minuta, pospite crnim biberom i peršunom. Servirajte odmah.

Tofu sa pečurkama i lukom je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: