Način pripreme
Sušene pečurke i alge se natope odvojeno u toploj vodi. Kada su gotove ne baca se voda u kojoj seu se natapale.
Mladi luk se iseče ne sitno.
Kada se pečurke natope, iseku se.
U zagrejanom ulju se zaprži luk, a u njega se nakon toga dodaju pečurke. Sipa se soja sos i sirće.
Kada se proprže sipa se voda od pečuraka i još 1-2 šolje tople vode. Sipaju se grašak u kukuruz.
Ostavlja se da provri. Za to vreme kukuruzni skrob se razmuti sa malo vode.
Kada supa provri, dodaje se kašica skroba u tankom mlazu uz mešanje.
Kada su grašak i kukuruz gotovi, miso pasta se razmuti u delu bujona u sipa se u supu.
Dodaju se i natopljene alege zajedno sa vodom, u kojoj su se natapale. Soli se po ukusu korisna supa od povrća, ako ima potrebe za solju, i ostavlja se još 2-3 minuta na ringli.
Azijska supa sa graškom i kukuruzom je mnogo prijatnog ukusa.