Način pripreme
Veoma lak i ukusan mešani hleb bez mešenja!
U duboku posudu sipamo mlaku vodu. U nju sipamo sodu za hleb, a nakon toga i jabukovo sirće da se aktivira.
Nakon toga dodajemo začine - himalajsku so, braon kristal šećer i nerafinisano suncokretovo ulje.
Mešamo žicom, dodajemo 3 vrste brašna (integralno, tipsko i kukuruzno), da se zgisne dok ne dobijemo vlažno testo, koje liči na gustu kašu.
Rasporedimo smesu u pleh, prethodno namazan nerafinisanim suncokretovim uljem i pospemo sa malo brašna.
U prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni pečemo dijetetski hleb oko 40 minuta.
Čim bude gotovo, dok je još topao izvadimo iz pleha i uvijemo u krpu za hleb.
Neverovatno ukusan je čim se na trpezu servira dok je još topao i aromatičan!
Dijetetski integralni hleb - zdrav i zasitan!
Veoma ukusno!