Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Domaći punjeni šaran

Domaći punjeni šaran

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaći punjeni šaran
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Majstorski - domaći punjeni šaran, miris i ukus - ludilo"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • orasi - ½ šolje
  • ulje - 100 ml
  • luk - 500 g
  • peršun - 3 - 4 struka
  • biber - 4 zrna
  • so - po ukusu
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckamo luk i pržimo u ulju dok ne omekša.

Dodajemo sitno iseckan peršun, biber i so.

Očistimo i operemo šarana. Ostavljamo da stoji u šerpi sa hladnom vodom u koju smo dodali isečene krugove limuna na 2 sata.

Dobijenom smesom od povrća punimo šarana i ušivamo ga. Namažemo uljem i pečemo na 180 stepeni sat i po.

Domaći punjeni šaran je sjajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: