Način pripreme
Krompir operite i prelijte vodom da ga pokrije. Kuvajte 20 minuta. Ocedite i ostavite da se ohlade, oljuštite. Isecite na krugove.
Praziluk očistite i isecite na dva dela po dužini i nakon toga na komade po želji.
Pleh namažite maslacem i krompire poređajte, preklapajte ih malo. Posolite .Praziluk sipajte preko krompira.
Secite na tanke kriške maslac i stavite na praziluk. Sipajte pola šolje vode i gratin od krompira pecite na 200 stepeni oko 30-40 minuta.
Za to vreme umutite jaje, pavlaku i sveže mleko dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte biber, muskatni oraščić i rendani kačkavalj.
Kašikom ravnomerno rasporedite smesu preko gratina sa krompirom.
Vratite u rernu i gratin sa krompirom i prazilukom pecite dok ne porumeni 10-15 minuta.