Način pripreme
Brašno se proseje u velikoj posudi. Pravi se udubljenje u sredini. Jaje se razbije.
Maslac se otapa i dodaje se u udubljenje. Dodaje se šećer i zamesi se maslac testo.
Odvaja se četvrtina testa. Sprema se srednje velika posuda za pečenje.
Veči deo testa se razvija pri čemu treba da bude malo veće od posude za pečenje, da prekrije i zidove posude. Testo se razvlači po dnu u zidovima posude.
Borovnice se očiste i operu dobro. Ako imate, možete da dodate maline.
U izdvojeno testo se doda još brašna, da se formiraju mrvice od testa.
Pita od borovnica se posipa mrvicama od testa.
Vanilin šečer se posipa odozgo.
Rerna se zahreva na 180 stepeni.
Pita od borovnica se peče sat, pri čemu se aroma oseća dosta ranije po celoj kući.
Definitivno ovo je najukusnija pita od borovnica koju smo probali.