Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica sa kačkavaljem i pečurkama

Domaća pica sa kačkavaljem i pečurkama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Domaća pica sa kačkavaljem i pečurkama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Od domaće pice nema ukusnije"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 200 g (skuvano)
  • testo - gotovo
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 150 ml
  • luk - 1 velika glavica
  • pečurke - 200 g
  • kačkavalj - 300 g
  • paprika - 2 komada (1 zelena i 1 crvena)
  • jaja - 2 komada
  • sir - 150 g
  • biber
  • masnoća
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo namažite posudu za pečenje i razvucite gotovo testo za picu da bude tanka kora.

Namažite paradajz pireom i rasporedite odozgo isečeno povrće, pri čemu ste prethodno izdinstali luk i pečurke sa malo masnoće. Pospite začinima.

Odozgo rasporedite skuvanu piletinu, koju ste iskidali na male parčiće.

Umutite sir sa jajima i prelijte picu. Pospite sa još začina po ukusu.

Zagrejte rernu i zapecite picu dok ne bude gotova. Na kraju pospite narendanim kačkavaljem i dopecite dok se on ne istopi.

Domaća pica sa kačkavaljem i pečurkama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: