Način pripreme
U šerpi sam zagrejala ulje koje treba da pokrije njeno dno. Kiselom kupusu je potrebno više masnoće prilikom kuvanja.
Stavila sam luk i šargarepu, posolila sam i kuvala dok nisu omeknuli, a šargarepa da dobila lepu boju.
Tada sam dodala kiseli kupus, kumin, iskidanu supu papriku, alevu papriku i crni biber i kuvala sam otprilike 10 minuta, ili dok se ne proprži i ne zamiriše na ukusno.
Dodala sam opran i oceđen pirinač, posolila sam i izmešala tako što sam kuvala ne duže od 4-5 minuta. Procenila sam i dodala još malo ulja.
Sve sam prebacila u veliku tepsiju (prečnik 33 cm, visina 8 cm) i zalila sa sa 6 šolja vruće vode - otprilike 1250 ml.
Posolila sam još malo da kupus ne bi bio mnogo slan, dodala sam lovorov list, lagano izmešala i stavila jelo da se peče u zagrejnoj rerni na 180 stepeni. Nakon otprilike 50 minuta bio je vidljivo zapečeno i sa isparenom tečnošću iz tepsije što je pokazalo da je gotovo.
Servirala sam boraniju toplu, posutu sitno iseckanim prešunom za noticu svežine.
Prijatno!
Boranija sa kiselim kupusom je veoma sočna.