Način pripreme
Očistiti šargarepu i komad korena celera, naseći na kockice i pržiti na malo ulja.
Nakon 1-2 minuta dodati piletinu isećenu na kockice, posuti je suvim začinom i pržiti 2-3 minuta uz mešanje.
Dodati krompir isečen na kocke, kratko propržiti uz mešanje i naliti vodom da bude bar 4-5 cm iznad povrća. Ne treba ga dugo pržiti da se ne bi zalepio za dno šerpe i zagoreo.
Dodati luk zapečen na šporetu kao za supu (nije obavezno da se zapeče, ali je ukusnije) i tikvicu isečenu na četvrtinu.
Pred kraj kuvanja (kad je krompir na pola kuvan) dodati cvetiće brokolija i kuvati još nekoliko minuta.
U međuvremenu izvaditi tikvicu, ispasirati je štapnim mikserom i vratiti u čorbicu. Zaciniti biberom i služiti.
Prijatno uz čorbu sa tikvicama i brokolijem!