Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od belog luka»Supa od pečenog belog luka

Supa od pečenog belog luka

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Supa od pečenog belog luka
Fotografije: N.Akifova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Poslužite ovu supu od pečenog belog luka dok je još topla"

Potrebni sastojci

  • Za pečenje
  • beli luk - 10 glavica
  • so - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • Za supu
  • crveno sočivo - 5 kašika
  • topla voda - 2 l
  • so - 1 kašičica
  • biber
  • za sos
  • nana - 1/2 kašičica, suva
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Presecite glavice belog luka na pola i postavite ih u pleh da presečeni deo gleda na gore. Pospite sa malo soli i maslinovog ulja, pokrijte folijom i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

U šerpu sipajte vrelu vodu, oprano crveno sočivo i ostavite da prokuva.

Kada prokuva, uzmite pečeni beli luk i rukama iscedite pečeni beli luk u šerpu. U rukama će vam ostati ljuska, abeli luk će završiti u šerpi.

Dobro ispasirajte supu od belog luka i procedite je kroz cediljku da uklonite eventualno neku ljusku koja je upala. Vratite sve na vatru i kuvajte dok ne ostane litar tečnosti. Začinite sa malo soli i bibera.

Prilikom služenja, zagrejte maslac sa nanom i sipajte preko supe.

Neverovatan ukus ima ova supa od pečenog belog luka.

Poslužite toplu supu od pečenog belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: