Način pripreme
Presecite glavice belog luka na pola i postavite ih u pleh da presečeni deo gleda na gore. Pospite sa malo soli i maslinovog ulja, pokrijte folijom i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
U šerpu sipajte vrelu vodu, oprano crveno sočivo i ostavite da prokuva.
Kada prokuva, uzmite pečeni beli luk i rukama iscedite pečeni beli luk u šerpu. U rukama će vam ostati ljuska, abeli luk će završiti u šerpi.
Dobro ispasirajte supu od belog luka i procedite je kroz cediljku da uklonite eventualno neku ljusku koja je upala. Vratite sve na vatru i kuvajte dok ne ostane litar tečnosti. Začinite sa malo soli i bibera.
Prilikom služenja, zagrejte maslac sa nanom i sipajte preko supe.
Neverovatan ukus ima ova supa od pečenog belog luka.
Poslužite toplu supu od pečenog belog luka.