Način pripreme
Očistite pačije grudi i isecite kožu na rešetkaste razrede da može toplota da uđe ravnomerno u meso.
Začinite patku, tako što natrljate grudi solju i biberom. Zagrejte tiganj na srednje jaku rernu, po mogućstvu tiganj od livenog gvožđa sa teškim dnom.
Istopite pola kašike maslaca i dve kašičice ulja u tiganju. Zapržite grudi sa obe strane, tako što zapečete 3 minuta sa svake strane. Prebacite grudi iz tiganja i ostavite na toplom.
Deglazirajte tiganj samo sa malo crvenog vina, dodajte preostali maslac i dinstajte kratko luk. Dodajte pečurke i izdinstajte, dok šalot ne postane prozračan - to treba do oduzme približno 4-5 minuta.
Dodajte teleći bujon. Ostavite da se krčka oko 10-15 minuta dok se sos ne zgusne dovoljno da bude gust, ako je to otežano dodajte kašiku skroba. So i biber, dodajte po ukusu.
Isecite patku na parčiće debljine oko 2 cm. Servirajte sos od pečuraka preko patke.
Servirajte zapečenu pačetinu sa pečenim povrćem i krompir pireom.
Ove zapečene pačije grudi sa sosom od pečuraka će biti ukusna večera!
Uživajte!