Način pripreme
Za kolač: Mutimo kravlji maslac, šećer u prahu, vanilu i so 10 minuta.
Dodajemo jaja - jedno po jedno. Nastavljamo sa mućenjem. Sipamo sveže mleko i dobro pomešamo. Sledi prosejano brašno sa praškom za pecivo i mešamo špatulom.
Čim smesa bude gotova, sipamo u kalup za kolač podmazan maslacem i posut brašnom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta (dok čačkalica ne bude suva).
Za krem: U posudi pomešamo malo svežeg mleka sa obe kesice krema od vanile. Ostalo sveže mleko stavljamo na vatru zajedno sa šećerom. Čim se zagreje, dodajemo prvu smesu i neprestano mešamo dok se ne zgusti. Skidamo sa vatre.
Sipamo u posudu i pokrivamo streč folijom da se ne bi dobila korica. Sačekamo da se krem u potpunosti ohladi (veoma je važno da bude ohlađen).
Mutimo kravlji maslac sa šećerom u prahu i kašiku po kašiku dodajemo u ohlađeni krem, muteći mikserom.
Sečemo kolač po dužini na tri dela. Stavljamo donji deo na poslužavnik. Premazujemo marmeladom i pomoću šprica stavljamo krem. Stavljamo drugi deo. ponovo mažemo marmeladom i ponovo krem. Na vrhu je treći deo. Odvajamo malo krema za ružice odozgo.
Ostalim kremom premazujemo kolač. Posipamo krokanom. Dekorišemo ružicama i stavljamo trešnjice. Treba da odstoji celu noć u frižideru tako patišpanj dobro upija sve ukuse i arome.
Frankfurtski venac sa kremom od maslaca je gotov.