Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Čorba od boranije sa pilećim mesom

Čorba od boranije sa pilećim mesom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Čorba od boranije sa pilećim mesom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ko je za jedan tanjir tople čorbice od boranije sa piletinom, da vidimo?"

Potrebni sastojci

  • boranija - 450 g
  • pileće meso - 300 g
  • celer - 50 g
  • šargarepa - 100 g
  • krompir - 100 g
  • luk - 1/2 glavice
  • brašno - 1 s.k.
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1/2 k.k.
  • suvi začin - 1 s.k.
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso preliti sa oko 1, 5 l vode, dodati celer i šargarepu, krompir, kao i luk, prethodno zapčen na plotni kao za supu i kuvati. Dodati i suvi začin i biber.

Kad je meso skoro skuvano dodati boraniju. Kuvati još oko 20 minuta dok se boranija skuva. Ako je komad mesa koji je kuvan imao kosti i kožu, ukloniti ih, naseći meso na komadiće i vratiti u čorbu.

Napraviti zapršku tako što se zagreje ulje u koje se dodada kašika brašna (ravna). Kad počne da se prži dodati alevu papriku i odmah preliti preko boranije. Promešati i kuvati joč nekoliko minuta.

Prijatno uz čorbu od boranije sa pilećim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: