Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovan tolstolobik sa pečurkama i limunom

Pohovan tolstolobik sa pečurkama i limunom

Imanuel NikolImanuel Nikol
Šegrt
18356
Pohovan tolstolobik sa pečurkama i limunom
Fotografije: Imanuel Nikol
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Bar dva puta u nedelji treba da jedemo ribu, predlažemo da jedan bude po ovom receptu za tolstolobik."

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 1 komad (isečen na šajbne)
  • jaja - 2 komada
  • kukuruzni skrob
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • so
  • pečurke - 250 g
  • limun - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Parčići tolstolobika se operu, osuše i posole sa obe strane.

Pomešaju se kukuruzni skrob i prašak za pecivo.

Jaja se umute sa prstohvatom soli.

Svako parče ribe se pohuje u brašnu, jajima i brašnu i prži se u dobro zagrejanoj masnoći dok ne postane zlatasto.

Pržena riba se garnira sa pečurkama i limunom (pečurke su dinstane u maslacu).

Pohovani tolstolobik sa pečurkama i limunom je super i za meze uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti