Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Punjeni šaran sa pirinčem, brusnicama i kikirikijem

Punjeni šaran sa pirinčem, brusnicama i kikirikijem

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Punjeni šaran sa pirinčem, brusnicama i kikirikijem
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dočekajte Nikoljdan sa sjajnim receptom za punjenog šarana sa pirinčem, brusnicama i kikirikijem"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • pirinač - 150 g
  • luk - 2 glavice
  • kikiriki - 150 g
  • brusnice - 100 g
  • biber
  • ulje
  • so
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti od krljušti, peraja i iznutrica. Opere se hladnom vodom, ocedi se i začini solju.

U dubokom tiganju se izdinsta sitno isečen luk i čim omekša u njega se dodaje pirinač. Zaprži se dok ne postane prozračan.

Nakon toga nadev za punjenog šarana se začinjava solju i biberom i u njega se dodaju prethodno u vreloj vodi natopljene i oceđene brusnice, kao i namrvljeni pečeni kikiriki.

Dobijenim nadevom se puni unutrašnjost šarana.

Pripremljeni šaran sa nadevom se stavlja u posudu za pečenje, preliva se sa malo belog vina, poređaju se pored njega sveže biljke i pokriva se folijom.

Peče se oko 40 minuta na 200 stepeni sa folijom i nakon toga još 10 minuta bez folje.

Punjeni šaran sa pirinčem, brusnicama i kikirikijem se servira sa garnirungom po izboru.

Beleška: Sastojci za nadev šarana zavise od veličine ribe.

U mom slučaju imala sam viška i napunila sam tri paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: