Integralni tost hleb

Integralni tost hleb
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Domaći integralni hleb - brz i ukusan"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml, mlaka
  • sveže mleko - 55 ml
  • maslinovo ulje - 15 ml
  • med - 15 g
  • integralno brašno - 365 g
  • brašno - 100 g, belo
  • suvi kvasac - 7 g
  • so - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte dve vrste brašna i stavite na radnu površinu.

Napravite udubljenje u sredini i dodajte preostale sastojke.

Zamesite meko testo.

Uvijte streč folijom i ostavite pola sata da se opusti.

Testo zamesite još jednom da bude glatko, meko, elastično.

Uzmite pravougaoni kalup i postavite ga papirom za pečenje.

Stavite testo unutra i ostavite da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Pecite integralni hleb u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne bude gotov.

Dok je još topao namažite integralni tost hleb sa malo maslaca i uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: