Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Pržene buhtlice od tikvica

Pržene buhtlice od tikvica

Pržene buhtlice od tikvica
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Netradicionalne i neverovatno ukusne pržene buhtlice od tikvica"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 150 g
  • voda - 250 ml
  • jaja - 4 komada
  • kravlji maslac - 50 g
  • so - 10 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu sa kravljim maslacem u tiganju u šerpi. Sačekajte da provri i dodajte brašno i prašak za pecivo.

Mešajte drvenom kašikom dok ne počne da se odvaja lopta testa od šerpe. Skinite sa ringle i ostavite da se blago ohladi.

Izrendajte tikvicu, luk i šargarepu. Ostavite da se ocede za to vreme.

Dodajte jaja jedno po jedno u testo i mešajte bez prekidanja dok se u potpunosti ne apsorbuju.

Veoma dobro ocedite povrće i stavite ga u testo. Dodajte so i dobro izmešajte.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i pomoću dve kašike zagrabite i ubacujte u zagrejanu masnoću.

Pržite na srednjoj ringli dok slane buhtlice ne postanu zlatkaste.

Izvadite na papirni ubrus i odmah servirajte pržene buhtlice od tikvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: