Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Ćufte u patlidžanu

Ćufte u patlidžanu

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Ćufte u patlidžanu
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ihaaj... Muž će vam ispuniti barem tri želje ako mu pripremite ove ćufte u patlidžanu za večeru"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 3 supene kašike
  • ulje
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • patlidžan - 3 komada
  • salsa od paradajza
  • kačkavalj - izrendan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo 500 g mlevenog mesa. Dodajemo sitno iseckane 2 glavice luka, 1 jaje, 3 supene kašike prezli i malo ulja. Začinimo solju, crnim biberom i alevom paprikom i čubrom. Dobro izmešamo.

3 velika patlidžana sečemo na kriške po dužini. Pržimo ih u tiganju. Vadimo i stavljamo na papirni ubrus. Posolimo prženi patlidžan.

Uzimamo krišku patlidžana i u donji široki deo stavljamo ćufte. Poklopimo gornjim delom. Naizmenično slažemo u tepsiju sa papirom za pečenje.

Na svako parče odozgo stavljamo salsu od paradajza.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta.

Vadimo i stavljamo odozgo po malo izrendanog kačkavalja i ponovo zapečemo.

Serviramo ćuftice u patlidžanu sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: